Hej alla!
En vecka kvar till påskafton. Idag öppnar vi
därför påskägg nr 16. Och vad hittar vi väl där?
Jo, dagen till ära har vi två olika erbjudanden.
Det första är denna vackra sjal.
1 st schalottenlök
2 st morötter
2 msk mjöl
1 l vatten
2 msk fiskbuljong (alt tärning)
400 g kräftost (mjukost)
1 burk kräftstjärtar
2 dl crème fraiche
dill, hackad
cayennepeppar
salt + ev konjak
Gör så här:
Grovriv morötterna och skala och hacka schottenlöken.
Fräs morötter och schalottenlök i smör. Strö över mjöl.
Späd med vatten. Tillsätt fiskbuljongen, låt puttra i cirka 10 min.
Tillsätt ost, crème fraiche och dill. Låt sjuda i cirka 5 min.
Mixa ingredienserna med stavmixer. Smaka av med cayennepeppar,
salt och eventuellt några droppar konjak. Tillsätt lite nyhackad dill i soppan.
Grovhacka kräftstjärtarna. Vid serveringen läggs grovhackade kräftstjärtar
i soppskålar. Slå över het soppa i skålen. Servera med bröd.
Vi ses!
Lena
Det första är denna vackra sjal.
Ordinarie pris är 299 kr. IDAG endast 99 kr.
Begränsat antal. Först till kvarn...
Vårt andra erbjudande i dagens påskägg är
detta set med tre blå ljusstakar i glas.
Ordinarie pris för detta set är 99 kr.
IDAG kostar det endast 39 kr.
Välkommen ut till oss i Axberg! Här börjar den fantstiska
mattan av vitsippor att breda ut sig. Riktiga vårkänslor får man.
Öppet idag kl. 10.00 - 14.00.
Till sist ett middagstips i form av ett recept på kräftsoppa
som inte går av för hackor. Vår vän T bjöd oss på den förra
veckan på syjuntan. Snabbt, enkelt och supergott!
Bilden blev lite suddig, men ta gärna ett par glas vin till
så blir det nog ungefär likadant....
Till 4 portioner:1 st schalottenlök
2 st morötter
2 msk mjöl
1 l vatten
2 msk fiskbuljong (alt tärning)
400 g kräftost (mjukost)
1 burk kräftstjärtar
2 dl crème fraiche
dill, hackad
cayennepeppar
salt + ev konjak
Gör så här:
Grovriv morötterna och skala och hacka schottenlöken.
Fräs morötter och schalottenlök i smör. Strö över mjöl.
Späd med vatten. Tillsätt fiskbuljongen, låt puttra i cirka 10 min.
Tillsätt ost, crème fraiche och dill. Låt sjuda i cirka 5 min.
Mixa ingredienserna med stavmixer. Smaka av med cayennepeppar,
salt och eventuellt några droppar konjak. Tillsätt lite nyhackad dill i soppan.
Grovhacka kräftstjärtarna. Vid serveringen läggs grovhackade kräftstjärtar
i soppskålar. Slå över het soppa i skålen. Servera med bröd.
Vi ses!
Lena
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar